• Selamat Datang Ke amirazros.blogspot.com

    Assalamua'laikum wbt Dan Salam Sejahtera.

    Pertama sekali, saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada anda kerana sudi meluangkan masa untuk melayari blog saya ini. Blog ini diwujudkan untuk merapatkan silaturahim antara saya dan anda agar kita sama-sama dapat berkongsi idea, pengalaman, ilmu dan sebagainya. Jadi, harapan saya, blog ini dapat dijadikan salah satu medium pengenalan antara saya dan anda.

Jam menunjukkan pukul 5 petang. Baru jer lepas baca Ebook 'Strategi Membina Mailing List'. Tengok kat depan dekstop laptop nie, punyalah serabut. Jadi, tengah free nie, boleh lah 'kemas' sikit dekstop yang penuh dengan file-file lama. Dalam duk 'kemas' dekstop' nie, tetiba jer 'terpaling' kat file video 'Last Day di Sekolah Menengah Kebangsaan Simpang Pulai'.

Apa lagi, terkenanglah semula kat rakan-rakan dan anak-anak didik di SMK Simpang Pulai. Rindu pulak rasanya. Lama rasanya tak berjumpa diorang. Entry kali nie, nak share lah video yang saya rakamkan ketika hari terakhir saya sebagai guru praktikal di sana. Kepada pelajar-pelajar Cikgu, kalau jumpa Cikgu kat luar tue, tegur-tegur la yer. Xtegur, hambat ngan penyapu :D




Bersama dengan cikgu-cikgu Senior




Gelagat Ketika Berjual Beli :D



Hari Kokurikulum SMK Simpang Pulai 2010



P.S : Kepada pelajar Tingkatan 5, Cikgu ucapkan Selamat Menghadapi Peperiksaan SPM dengan Jayanya! :)

P.S : Insya-Allah, Cikgu akan uploadkan lagi gambar-gambar dan video disini


Terima Kasih.

Daripada,



YM : azrosfamilymail@yahoo.com
FB    : www.facebook.com/amirazros
Blog : amirazros.blogspot.com
Web : http://wangianpemikat.com/
======================
+ IKLAN BERBAYAR +
======================

Ingin Membina Laman Web Sendiri? Dapatkan Panduan Web Advance Edition Sekarang!
>> http://tinyurl.com/27ecoua

Membina Laman Web Perniagaan Internet 100% Secara Praktikal!
>> http://tinyurl.com/2gyjnzk

Anda Mahu Berniaga? Tetapi Tiada Modal? Dapatkan Rahsia Modal Sekarang!
>> http://tinyurl.com/2dlj8fl
>> http://tinyurl.com/278e4p7

Anda Tiada Motivasi Untuk Berjaya? Dapatkan Rahsia Sebenar Untuk Berjaya!
>> http://tinyurl.com/25jbtdk

Anda Mahu Berkahwin Tetapi Tiada 'Modal'. Dapatkan Rahsia
Mencari Duit Perkahwinan!
>> http://tinyurl.com/299zsej

Risau Gemuruh Ketika Bernikah Nanti? Dapatkan Rahsia Mudah Akad Nikah!
>> http://tinyurl.com/2cp9o2p

======================

www.tips-fb.com

Semalam (23 November 2010), saya bersama keluarga tercinta singgah di Ice Room Kota Damansara. Just nak share la apa yang diorang saji kan. Sebab kami tertarik dengan nama Ice Room nie. Kalau diterjemahkan ke Bahasa Melayu adalah Bilik Ais. Wah... Persepsi saya, mesti kami berada dalam suatu bilik yang penuh dengan aiskrim. Nyumi sungguh. Hahahah~

Jum kita tengok apa yang diorang sajikan.

P.s : Jangan tgk kalau anda xtahan godaan aiskrim. :P~

Inilah rupernya Ice Room di Kota Damansara


Menu.... Menarik kan?


Self Service. Tulis jangan tak tulis pilihan anda



Pilihlah yang mana satu....


Ya.. Gelagat Nina masa tunggu 'Fish n Chip' nya


'Fish and Chip' Nina yang ditunggu2 telah sampai.... :D


Wah.... Apa ntah nama aiskrim nie. Tp perisa blueberry (bukan handphone blueberry tue yer :P~)


Nie pulak Tropicana. Semua buah ada.... :D




Gelagat ayah.... Hahaha~




Sedapnyeee...... ;P~





======================
+ IKLAN BERBAYAR +
======================
Rahsia Mencari Duit Perkahwinan!

Rahsia Sebenar Untuk Berjaya!
>> http://www.kuasamindaberjaya.com/index.php?ref=motivasidiri

Ketahui Rahsia Memikat!
>> http://www.wangianpemikat.com/
======================

www.tips-fb.com


Hari Raya Aidiladha atau Hari Raya Haji merupakan perayaan yang dirayakan di seluruh dunia. Ia adalah perayaan terbesar di dalam Islam selain Aidilfitri yang disambut pada setiap 1 Syawal. Aidiladha disambut pada hari ke sepuluh, sebelas, dua belas dan tiga belas bulan Zulhijjah setiap tahun. Bermula dengan Takbir Aidiladha pada malam 10 Zulhijjah, diikuti dengan solat sunat Aidiladha serta khutbah Aidiladha di pagi 10 Zulhijjah, sambutan diikuti dengan ibadah korban yang boleh dilakukan samada pada 10 atau 11 atau 12 atau siang 13 Zulhijjah.

Aidiladha adalah perayaan yang istimewa kerana ia merupakan hari untuk umat Islam memperingati kisah pengorbanan Nabi Ibrahim dalam menunaikan perintah Allah dan ke-sabaran anaknya Nabi Ismail dalam memenuhi perintah Allah s.w.t.

Begitulah sedikit sebanyak maklumat tentang Hari Raya Korban atau Hari Raya AidiAdha yang disambut oleh seluruh umah Islam. Pada tahun ini (2010) sambutan Raya Korban sedikit berbeza. Mana taknya, sebelum ini saya sambut dalam 'status' bujang, tapi pada tahun ini, saya sambut dalam 'status' suami orang. Hehehe~

Disini saya selitkan gambar-gambar sambutan Hari Raya Aidil Adha di kampung isteri saya, Baling Kedah.


Masyarakat setempat bergabung tenaga dalam menjayakan ibadah korban


Anak-anak kecil, dapat mempelajari erti Raya Korban


Lembu yang memberikan 'kerjasama' dalam proses pengorbanan. Macam faham-faham jer dia nak dijadikan korban :)

Proses melapah daging korban


Daging korban yang telah dilapah


Semoga Hari Raya Korban kali ini, memberikan 1001 hikmah dan erti sebenar pengorbanan dalam kehidupan kita. Insya-Allah.









http://facebook.com/amirazros


======================
+ IKLAN BERBAYAR +
======================
Rahsia Mencari Duit Perkahwinan!
>> http://www.maskahwin.com/index.php?ref=budgetkahwin

Rahsia Mudah Akad Nikah!
>> http://www.nikahkahwin.com/index.php?ref=panduannikah

Rahsia Sebenar Untuk Berjaya!
>> http://www.kuasamindaberjaya.com/index.php?ref=motivasidiri

Ketahui Rahsia Memikat!
>> http://www.wangianpemikat.com/
======================

www.tips-fb.com